אנחנו על המפית
00:52:29
אחרי מסעותיו בחו״ל חוזר השף ברק יחזקאלי ארצה, כדי לפגוש את השפים שמנסחים מטבח מקומי עכשווי. והפעם: השפית רמה בן צבי, מחלוצות תיאוריית ״מהשדה לצלחת״, פותחת את ביתה בנטף ואת טראומת השריפה

רמה בן צבי היא מנושאות דגל ה-Farm to Table, "מהשדה לצלחת". היא היתה רקדנית עד גיל 40 ואז התחילה להאכיל אנשים. הרבה מהמנות הורכבו מהתוצרת שגדלה ליד ביתה בישוב נטף ובעצם הפכה לשפית הראשונה שחקרה וניסחה את המטבח המקומי דרך הפריזמה של ה״פארם טו טייבל״ (עוד הרבה לפני שמישהו קרה ככה לתופעה).

לפני כ-4 שנים כילתה שריפה אדירה את מפעל חייה ב-20 השנים האחרונות. שנתיים וחצי אחרי האסון, המסעדה נפתחה מחדש, בעיצוב מרהיב שנבנה בפרויקט שיקומי על ידי המשפחה כשאת מושכות הניהול לקחה אלה, ביתה של רמה. גם בסיבוב הנוכחי דוגלת המסעדה בתוצרת מקומית, שחלקה מלוקטת בסביבת המסעדה או גדלה בשטח היפה הסמוך לה, בקונספט שליווה את המקום מיום פתיחתו.