אנחנו על המפית
00:54:51
אחרי מסעותיו בחו״ל חוזר השף ברק יחזקאלי ארצה, כדי לפגוש את השפים שמנסחים מטבח מקומי עכשווי. והפעם: בשיאו של סגר הקורונה, השף אסף דוקטור- שחרט על דגלו חומרי גלם מקומיים בלבד, עובר שיעור בהישרדות

אסף דוקטור, יחד עם אחיו יותם, נחשב לאחד מהקולות הבולטים של הדור השני למטבח הישראלי, ונושא הדגל של בישול חומרי גלם מקוריים.
הוא  נולד בכרכור, בן שלישי אחרי אחות ואח. בגיל שנתיים עבר עם המשפחה לקיסריה, ובזמן שההורים טיפחו קריירה, פיתחו ילדי המשפחה עצמאות שבאה לידי ביטוי גם במטבח. סביב גיל 14 התחילה גם האובססיה למטבח ומגיל 16 אסף עובד במטבחים. 
אחרי הצבא עבד בין היתר ב-"אורקה" וב-"טפאו" בתל אביב וב-"הלנה" בקיסריה. ב־2007 פתחו האחים יותם ואסף את "קרפצ'יו בר", וב-2011 פתחו את "האחים"- סטקייה מודרנית שפתחה את אופנת הסטקיות ה"כמו ישנות" אבל הכי קוליות.

כשסגרו את "קרפצ'יו בר" פתחו במקומו את״ דוק״- בר מסעדה שהיה הראשון להצהיר שכל כולו אוכל ושתייה מתוצרת מקומית. לפני כשנה וחצי פתחו האחים את "אייבי"- מסעדת דגי ים מקומיים על גריל פחמים, אשר הביאה למיצוי את מחקרם: שימוש באש ובתוצרים מקומיים שנאספו מהבר או ישירות מיצרנים ומגדלים. הניסוי מעורר מחשבות ונסיונות ליצירת תחליפים מקומיים למה שאינו גדל כאן, לעידוד גידולים שכמעט ונעלמו מהנוף המקומי ולתפיסות ברות קיימא ראויות.

}