אנחנו על המפית
00:54:35
אחרי מסעותיו בחו״ל חוזר השף ברק יחזקאלי ארצה, כדי לפגוש את השפים שמנסחים מטבח מקומי עכשווי. והפעם: השף עלאא מוסא יוצר פירוק והרכבה מחודשת של מנות מבית אימו, ומגיש אותן באווירה חיפאית הוללת

עלאא מוסא הוא דוגמה ייחודית לשף ערבי עם חינוך קולינארי אירופאי, שעושה פירוק והרכבה מחדש של מטבח ערבי מקומי, ומושיב סביב צלחתו יהודים וערבים שמחים.

הוא נולד וגדל בעכו, ומשמ בתור השף והבעלים של מסעדת לוקס ו״כנאפה לוקס״ בחיפה. מגיל 14 הוא נמצא במטבחים ועבד בין היתר ב״אורי בורי״ בעכו, ב״כרמלה בנחלה״ בתל אביב ובמלון הרויאל ביץ׳ באילת.

אחרי שחי שלוש שנים בשוודיה שם עבד בשלוש מסעדות ידועות, החליט לשוב ארצה ופתח את מסעדת "אלמרסא" במעגן של עכו. לפני שנתיים עזב את המסעדה בעכו ופתח את "לוקס", שם הוא חוקר ויוצר מטבח ערבי מודרני שנשען על מסורות וחומרי גלם ערביים. דרך פירוק והרכבה מחדש של המטבח הערבי הקלאסי הוא מנסח שפה ייחודית ושמחה, באווירה תוססת.