אנחנו על המפית
00:53:02
אחרי מסעותיו בחו״ל חוזר השף ברק יחזקאלי ארצה, כדי לפגוש את השפים שמנסחים מטבח מקומי עכשווי. והפעם: השף תומר טל, נציג הדור הצעיר של המטבח העכשווי, מערבב בין מסורות עדתיות, חומרי גלם מקומיים ורוח בין-לאומית

תומר טל היה טניסאי מצטיין וכדורסלן, אך ההתמודדות בגיל 17 אחרי מקרה ההתאבדות של אביו, סימנה נקודת תפנית בחייו שהביאה אותו לעיסוק באוכל.

הוא נכנס להוביל את מסעדת "ג'ורג' וג'ון" אחרי שעבד אצל יונתן רושפלד (5 שנים) ואצל חיים כהן (4 שנים). תומר שייך לדור של השפים שגדלו לתוך המטבח הישראלי החדש, והם מרגישים בנוח לאלתר עליו בחופשיות ויצירתיות. מדריך המסעדות הוותיק "גומיו" בחר בו בתור ההבטחה הגדולה של המטבח הישראלי, ושורה של ידוענים אכלו אצלו: מז'אן פול גוטייה ואלן פרסונס ועד שלום חנוך ואהוד ברק.

טל מחבר בין ישן לחדש ובין מטבח עדתי למטבח ישראלי ובינלאומי.