אנחנו על המפית
00:53:46
השף ברק יחזקאלי יוצא למסע בעקבות האוכל הישראלי, אשר הפך למותג נערץ בעולם. והפעם: השף יריב ברבי נפרד ממסעדות מכוכבות מישלן כדי לפתוח את "סלטים" - מסעדה קטנה עם שניצל בלחמניה שכבש את פריז

לפני כשנה וחצי פתח יריב ברבי (בן 35) את מסעדת SALATIM בפריז, אבל את דרכו בעיר האורות הוא החל כבר בגיל 22, כשהחל את לימודיו בפרנדי. לאחר מכן התמחה במסעדות מכוכבות מישלן, ואת התפקיד הראשון שלו כשף קיבל בגיל 26, ועבד ארבע שנים במסעדת KGB. באותה תקופה שפים בפריז היו צריכים להיות לפחות בני 30 כשקיבלו הזדמנות להוביל מסעדה, אבל ברבי נחשב להבטחה גדולה, ובכל זאת החליט לשנות כיוון.

את המסעדה הקטנטנה והכשרה שלו הקים ברבי יחד עם אשתו, אלכסיה, יועצת משפטית בהוצאה לאור ועוזרת באדמיניסטרציה של המסעדה, ועם חבר נוסף. השלושה בחרו לפתוח את המסעדה באזור הסנטייה, שבעבר אכלס בעיקר מוכרי בדים יהודיים וזונות והפך בשנים האחרונות לטרנדי, והם מגישים כ-200 מנות ביום ללקוחות שממלאים את 20 מקומות הישיבה. בבוקר מתפקד המקום כמסעדת פועלים עם מנות עדתיות, ובערב הוא הופך לטאפאס-בר.

עוד על המפית:

כל השפים:
יריב ברבי - פריזסימונה אלחרר - בריסלמייקל רנטיסי - סידנידורון לורן - שנגחאי |שי דובלרו - ברצלונהמייקל סולומונוב - פילדלפיהאלעד ואיתמר - ליסבון 

ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות
פריז | בריסל | סידנישנגחאיברצלונהפילדלפיהליסבון

}