אנחנו על המפית
00:51:30
השף ברק יחזקאלי יוצא למסע בעקבות האוכל הישראלי, אשר הפך למותג נערץ בעולם. אלעד בודנשטיין ואיתמר אליהו התאהבו אחד בשני ובליסבון, ופתחו בה את המסעדה הישראלית המצליחה טנטורה

אלעד בודנשטיין ואיתמר אליהו כבר 9 שנים יחד. שניהם בני 40 ועבדו במסעדות בארץ כעשר שנים (אלעד במטבחים ואיתמר באירוח), ובהמשך עבר איתמר לעבוד בשיווק ואלעד פנה לעיצוב פנים. לפני ארבע שנים חזרו למושב דור, שם איתמר גדל, והתחילו לבשל. תחילה היה מיועד האוכל שלהם לאורחי הצימרים של ההורים, ואז זה הלך וגדל. כשהגיעו לירח דבש בליסבון התאהבו בעיר והחליטו ששם הם רוצים להוריד עוגן.

"טנטורה" נפתחה לפני שנה וחצי, והיא נבחרה לאחת מ-10 המסעדות הטובות בעיר ע"י טיים-אאוט וטריפ אדווייזר. במסעדה יש 45 מקומות ישיבה, והיא פתוחה רק בערב. בתפריט, לצד הסלטים, החומוס והמאפים השונים (מהפיתות ועד הבניצה הבולגרי והסמבוסק העיראקי) יש להם גם מנה עדתית משתנה בכל יום, ממקלובה ושאווישה ועד גולש ואינגרי.

עוד על המפית:

כל השפים:
יריב ברבי - פריז | סימונה אלחרר - בריסלמייקל רנטיסי - סידנידורון לורן - שנגחאי | שי דובלרו - ברצלונה מייקל סולומונוב - פילדלפיהאלעד ואיתמר - ליסבון

ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות: 
פריז | בריסל סידני | שנגחאיברצלונה | פילדלפיהליסבון