אנחנו על המפית
00:53:02
השף ברק יחזקאלי יוצא למסע בעקבות האוכל הישראלי, אשר הפך למותג נערץ בעולם. והפעם: השפית סימונה אלחרר נסעה בעקבות האהבה לבריסל, פתחה את "קיטצ'ן 151" וגרמה לבלגים להתאהב בשקשוקה ובחומוס

סימונה אלחרר גדלה במשפחה מרוקאית באשדוד ועסקה במוזיקה, עבדה בתחום הקוסמטיקה, התגלגלה ללימודי עיצוב תעשייתי בשנקר ולא סיימה, ואפילו הייתה העוזרת האישית של ניקול ראידמן. האהבה הגדולה שלה הייתה אמנות, ובמיוחד ציור, והיא התחברה לקבוצת אמנים ברשת והתחיל לעקוב ברשתות אחרי הצייר הבריטי טים גרובנר, שהציג בגלריות ברחבי אירופה. יום אחד ראתה שהוא פתח בעצמו גלריה בבריסל, נסעה לפגוש אותו ומאז הם יחד.

לפני ארבע שנים, מבלי שלמדה קולינריה בצורה מסודרת וללא ניסיון במסעדנות, הם פתחו את "קיצ'ן 151", שממוקמת בין השכונה הצבעונית מטונגה (שהפכה בשנים האחרונות לאזור שוקק מסעדות, ברים וגלריות) לבין האזור היוקרתי של אבניו לואיז שמארח את משרדי האיחוד האירופי. במסעדה 30 מקומות ישיבה, והיא מגישה מטבח תל אביבי צפון אפריקאי. במקביל עורכת סימונה אירועים פרטיים בגלריה ומעבירה שיעורי בישול. לפני חצי שנה היא הפכה לאמא ובמקביל היא עובדת על ספר בישול, ובקרוב היא מתכננת לפתוח מעדנייה, שתיקרא "ג'יזל" על שם אמה.

עוד על המפית:

כל השפים: 
יריב ברבי - פריז | סימונה אלחרר - בריסל | מייקל רנטיסי - סידנידורון לורן - שנגחאישי דובלרו - ברצלונהמייקל סולומונוב - פילדלפיהאלעד ואיתמר - ליסבון

ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות: 
פריז | בריסלסידנישנגחאיברצלונהפילדלפיהליסבון