
אנחנו על המפית - עונה 2 | שנגחאי עם דורון לורן - פרק 4
דורון לורון החליט שהוא רוצה להיות קונדיטור כבר בגיל 12. הוא גדל בעומר עם אמא ישראלית ממוצא טוניסאי ואבא צרפתי-נוצרי, וחילק את שנות ילדותו בין ישראל וצרפת. בחופשות הקיץ עבד בבר-מסעדה של סבתו (דור חמישי למסעדנים צרפתים), ובגיל 16 הוא נשלח לגור אצל דודתו כדי ללמוד במסלול CAP ולהתמחות בקונדיטוריה. בגיל 18 חזר ארצה כדי להתגייס לגבעתי, ולאחר מכן שוב נדד בין ישראל לצרפת ועבד בקונדיטוריות המהוללות של פייר בוטל ודוד גרנדז'ה, ב"לארפז" של אלן פסאר (3 כוכבי מישלן) וב"סילנטרו" (כוכב מישלן). בארץ עבר באייסברג ובמסעדת "רפאל", ופתח את "לחם ושות'".
לפני כמעט 4 שנים הוא הגיע לשנגחאי, ובעזרת משקיעים סינים פתח את הסניף הראשון של "Bread etc" – שילוב של מאפייה צרפתית עם ארוחות בוקר ומנות צרפתיות וישראליות, כולל מפרום ושקשוקה. כיום יש לו מאפייה מרכזית ושלושה מקומות ברחבי העיר. דורון גרוש, ללא ילדים, ומאורס לבחורה לטבית בשם ליגה, עמה הוא חולק את חייו בעיר המאוכלסת ביותר בעולם.
עוד על המפית:
כל השפים:
יריב ברבי - פריז | סימונה אלחרר - בריסל | מייקל רנטיסי - סידני | דורון לורן - שנגחאי | שי דובלרו - ברצלונה | מייקל סולומונוב - פילדלפיה | אלעד ואיתמר - ליסבון
ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות:
פריז | בריסל | סידני | שנגחאי | ברצלונה | פילדלפיה | ליסבון
צפו בתכנים נוספים
-
00:03:04
כבר לא עוצמים עיניים: עדויות מקרי האונס בשבת השחורה הושמעו באו"םבזמן שהעולם שותק על מקרי האונס שביצעו חמאס, העדויות הקשות הושמעו באו"ם -
זמן אמת
-
קופה ראשית
-
מהצד השני עם גיא זהר
-
00:04:09
הבקבוק נותר עם חלב: בבית של משפחת ביבסלראשונה מאז שיקירהם נחטפו, משפחת ביבס הגיעה לזירה - ומאמינה שעוד יחזרו
צפו בתכנים נוספים
-
00:03:04
כבר לא עוצמים עיניים: עדויות מקרי האונס בשבת השחורה הושמעו באו"םבזמן שהעולם שותק על מקרי האונס שביצעו חמאס, העדויות הקשות הושמעו באו"ם -
זמן אמת
-
קופה ראשית
-
מהצד השני עם גיא זהר
-
00:04:09
הבקבוק נותר עם חלב: בבית של משפחת ביבסלראשונה מאז שיקירהם נחטפו, משפחת ביבס הגיעה לזירה - ומאמינה שעוד יחזרו