אנחנו על המפית
00:54:51
השף ברק יחזקאלי יוצא למסע בעקבות האוכל הישראלי, אשר הפך למותג נערץ בעולם. והפעם: השף קונדיטור דורון לורן הגיע לשנגחאי לפני כשלוש שנים כדי ללמד את הסינים להתאהב בשקשוקה

דורון לורון החליט שהוא רוצה להיות קונדיטור כבר בגיל 12. הוא גדל בעומר עם אמא ישראלית ממוצא טוניסאי ואבא צרפתי-נוצרי, וחילק את שנות ילדותו בין ישראל וצרפת. בחופשות הקיץ עבד בבר-מסעדה של סבתו (דור חמישי למסעדנים צרפתים), ובגיל 16 הוא נשלח לגור אצל דודתו כדי ללמוד במסלול CAP ולהתמחות בקונדיטוריה. בגיל 18 חזר ארצה כדי להתגייס לגבעתי, ולאחר מכן שוב נדד בין ישראל לצרפת ועבד בקונדיטוריות המהוללות של פייר בוטל ודוד גרנדז'ה, ב"לארפז" של אלן פסאר (3 כוכבי מישלן) וב"סילנטרו" (כוכב מישלן). בארץ עבר באייסברג ובמסעדת "רפאל", ופתח את "לחם ושות'".

לפני כמעט 4 שנים הוא הגיע לשנגחאי, ובעזרת משקיעים סינים פתח את הסניף הראשון של "Bread etc" – שילוב של מאפייה צרפתית עם ארוחות בוקר ומנות צרפתיות וישראליות, כולל מפרום ושקשוקה. כיום יש לו מאפייה מרכזית ושלושה מקומות ברחבי העיר. דורון גרוש, ללא ילדים, ומאורס לבחורה לטבית בשם ליגה, עמה הוא חולק את חייו בעיר המאוכלסת ביותר בעולם.

עוד על המפית:

כל השפים: 
יריב ברבי - פריז | סימונה אלחרר - בריסלמייקל רנטיסי - סידנידורון לורן - שנגחאי | שי דובלרו - ברצלונהמייקל סולומונוב - פילדלפיהאלעד ואיתמר - ליסבון

ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות: 
פריז | בריסלסידנישנגחאיברצלונהפילדלפיהליסבון

}