אנחנו על המפית
00:52:02
השף ברק יחזקאלי יוצא למסע בעקבות האוכל הישראלי, אשר הפך למותג נערץ בעולם. והפעם: השף מייקל רנטיסי הגיע לסידני לפני 15 שנה, ויחד עם זוגתו כריסטי הם חולשים על 2 מסעדות, קייטרינג ו-2 ספרי בישול

מאז 2005 חי מייקל רנטיסי, בן 42, באוסטרליה. הוא נולד ביפו למשפחה ערבית-נוצרית, והחל את דרכו באפייה. עבד במסעדת המישלן הלונדונית "שוגר קלאב", ובישראל עבד ב"כחול" וב"טו סי". ב-2011 הוא פתח בסידני את מסעדת Kepos Street Kitchen, שם הוא מכין אוכל שהוא מכיר מהבית ומנות נוספות בעלות השפעה ים תיכונית חזקה. המסעדה זכתה בפרס "Best Café Food" מטעם ה"סידני הראלד מורנינג", וקיבלה כובע אחד ב-Food Good Guide, המישלן האוסטרלי.

ב-2015 פתח רנטיסי מקום נוסף - Kepos & Co – שהוא יותר "פיין דיינינג", וכן יש לו שירות קייטרינג מצליח. יחד עם זוגתו כריסטי, לה הוא נשוי כבר 12 שנה, הוא הוציא שני ספרים – "Falafel For Breakfast" שהיה הצלחה אדירה באוסטרליה, בריטניה וקנדה, ו-" Hummus&Co" שיצא ב-2017.

עוד על המפית:

כל השפים: 
יריב ברבי - פריז | סימונה אלחרר - בריסל | מייקל רנטיסי - סידני | דורון לורן - שנגחאישי דובלרו - ברצלונהמייקל סולומונוב - פילדלפיהאלעד ואיתמר - ליסבון

ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות:
פריז | בריסלסידנישנגחאיברצלונהפילדלפיהליסבון

}