אנחנו על המפית - עונה 2 | שנגחאי עם דורון לורן - פרק 4
דורון לורון החליט שהוא רוצה להיות קונדיטור כבר בגיל 12. הוא גדל בעומר עם אמא ישראלית ממוצא טוניסאי ואבא צרפתי-נוצרי, וחילק את שנות ילדותו בין ישראל וצרפת. בחופשות הקיץ עבד בבר-מסעדה של סבתו (דור חמישי למסעדנים צרפתים), ובגיל 16 הוא נשלח לגור אצל דודתו כדי ללמוד במסלול CAP ולהתמחות בקונדיטוריה. בגיל 18 חזר ארצה כדי להתגייס לגבעתי, ולאחר מכן שוב נדד בין ישראל לצרפת ועבד בקונדיטוריות המהוללות של פייר בוטל ודוד גרנדז'ה, ב"לארפז" של אלן פסאר (3 כוכבי מישלן) וב"סילנטרו" (כוכב מישלן). בארץ עבר באייסברג ובמסעדת "רפאל", ופתח את "לחם ושות'".
לפני כמעט 4 שנים הוא הגיע לשנגחאי, ובעזרת משקיעים סינים פתח את הסניף הראשון של "Bread etc" – שילוב של מאפייה צרפתית עם ארוחות בוקר ומנות צרפתיות וישראליות, כולל מפרום ושקשוקה. כיום יש לו מאפייה מרכזית ושלושה מקומות ברחבי העיר. דורון גרוש, ללא ילדים, ומאורס לבחורה לטבית בשם ליגה, עמה הוא חולק את חייו בעיר המאוכלסת ביותר בעולם.
עוד על המפית:
כל השפים:
יריב ברבי - פריז | סימונה אלחרר - בריסל | מייקל רנטיסי - סידני | דורון לורן - שנגחאי | שי דובלרו - ברצלונה | מייקל סולומונוב - פילדלפיה | אלעד ואיתמר - ליסבון
בחירת העורכת
-
00:42:40
מזומבים ועד להציל את העולם: לאן הולך עולם הגיימינג?
מסע בעולם הגיימינג מימיו הראשונים ועד היום -
פורצת דרך: הלוחמת שסיימה מסלול הכשרה בסיירת מטכ"ל
לוחמת אחת אשר עברה גיבוש מקדים ועמדה בקריטריונים הנדרשים, סיימה בהצלחה מסלול הכשרה ייעודי עבורה אשר נמשך מעל לשנה וחצי: "צה"ל מברך את הלוחמת על עשייתה המשמעותית ופורצת הדרך" -
00:04:13
יספיקו להגיע למונדיאל? נבחרת הכדורגל שתקועה בבידוד
השתתפות של הנבחרת של הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו בסכנה -
00:39:11
זירת הקמפיינים החדשה של מערכת הבחירות?
קמפיין בחירות 2026 של בנט: להגיע לצעירים דרך פודקאסטים לא פוליטיים -
00:04:57
שמרן, ימני ואוהב ישראל: הסטנדאפיסט האיראני שמגיע לישראל
ניקולס דה סנטו שובר את כל החוקים של הקומדיה הבריטית