אנחנו על המפית
00:51:46
השף ברק יחזקאלי יוצא לפגוש שפים ישראלים מצליחים בעולם ובודק איתם איך נראית ההצלחה ומה המחיר שלה. היום בפרק: השף גיל אלעד השתקע בעיר בורדו שבצרפת והקים שם אימפריה קטנה שכוללת 2 מסעדות ופלאפליה חדשה

השף גיל אלעד ארז את עצמו אחרי הצבא ונסע ללמוד בפריז, עיר האורות. בלימודים הוא הכיר לא רק את אמנות הבישול, אלא גם את אשתו אייקו, במקור מיפן, וגם את שותפו העסקי, ארנו, צרפתי ממוצא פיליפיני. שניהם מלווים אותו כל הדרך. 

היום בקבוצה הקטנה שהקים סביבו בעיר היפה בורדו, יש את "מיילס" מסעדת שף יצירתית במיוחד, שמאגדת בצלחת אחת תרבות קולינארית מארבע יבשות, מסעדה נוספת בשם "מאמאפוקו" שמגישה גרסה מודרנית של מנות משלושת הלאומים ופלאפלייה שפתח לאחרונה. 

עוד על המפית:

כל השפים: 
עינת אדמוני - ניו יורקשרית פקר ואיתמר סרולוביץ'  - לונדוןיוסי חדד - בוקרשטגל בן משה - ברליןגיל אלעד - בורדוראם הרץ - בלגרד | מני וקנין - ניו ג'רזיחיה מולכו - וינה

ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות: 
ניו יורקלונדוןבוקרשט | ברלין | בורדו | בלגרד ניו ג'רזיוינה

}