-
איך מודדים את מחירי הדירות?
-
"סרט אימה": סילביה קוניו במאבק להחזיר את בניה החטופים
-
מתי חיינו ביערות הגשם ואיך לווייתן דואג לאוקיינוס שלו?
-
תקופה אחרת: איך זה להיות עכשיו קצין שבויים ונעדרים?
-
סגירת מעגל: ע' פגש את הטייסת שהצילה את חייו
-
תיקי דיין אצל קובן: "הזיקנה זה רע, למה זה מגיע לנו?"
-
אז איך אתה אוהב את הבאך שלך?
-
הנסיקה, האירוויזיון והסדקים הראשונים ב"כוורת"

ליד המפית | לאכול באזור מטה יהודה עם רמה בן צבי
בוקר בקטנה | קפה ביער
אבנר ניר, שף ומרצה על אוכל ויין, רכש עם שכנו איש העסקים ארז עופר את המשאית, שקושטה על ידי בני ובנות המשפחות וזכתה לשם "קפה ביער". בארוחות הבוקר הוא מגיש לחמים שהוא אופה, ריבות שהוא מכין, קפה מבית קלייה ארטיזנלי, סנדוויצ'ים ופרלינים. אפשר ביומיום להרים טלפון, להזמין קפה ולאסוף בדרך לעבודה עם סנדוויץ טרי או עוגה בעבודת יד.
את הלחמים הוא אופה בבוקר, ומוגשות עוגות ועוגיות משתנות (עוגת אגסים, תפוזים, גזר ופירות יבשים, ביסקוטי, מרמלדות ועוד).
מלאכת יד | טחינה אל יסמין
השף כאמל השלמון נולד בשועפט למשפחה ממוצא לבנוני- סורי. הוא עובד במטבחים מגיל 16: ב-"קינג דיוויד", ב-"אמריקן קולוני" ובמשך ארבע שנים ב"-מול ים", אבל כוחו ומומחיותו טמונים במטבח הערבי-השאמי. כשהחליט לפרוש מהמסעדנות, פתח באבו גוש מקום שמייצר שלושה סוגי טחינה (אדומה, לבנה ומלאה) באבני ריחיים, שסותתו באזמיר טורקיה, על ידי פליט סורי. השלמן מייצר גם חלבה מהממת.
משהו מתוק| דוד לאור
ב-2011, אחרי שסיים את לימודיו בקורדון בלו וחזר ארצה, החל דוד לאפות ולמכור מהבית. כעבור שנתיים, בעקבות ההצלחה, עבר למקום באזור התעשייה של מבשרת ציון וממש לאחרונה התרחב לבית קפה, בנוסף למאפייה הביתית שלו, עם רוח צרפתית-קלאסית עם דגש על עבודה ידנית וחומרים גלם איכותיים. יש באגטים וקישים לצד מגוון גדול של דברים מתוקים (קוראסונים במילויים שונים כחמאת כמהין, גבינת גרוויאר ורשאד לדוגמה, עוגות בחושות, עוגות שמרים וכו').
אוכל פלוס | נורית (נורה) הרץ
נורית (נורה) הרץ היא מדריכת טיולים ושפית טבעונית. דבר בדמותה הצנועה והמתנצלת לא יכין אתכם לארוחה שתאכלו אצלה, עם או בלי סיור ליקוט מקדים. יש לה יד מופלאה, טעם משובח וצלחות שנראות מליון דולר.
למי שחפץ, נורה יכולה להרחיב ולספר גם על ההיסטוריה, אריכאולוגיה, יקבים, אמנים מקומיים ועוד באזור עמק האלה.
בישיבה | רשטא
ראנם ברהום היה חקלאי במקצועו עד שהחקלאות התחילה להדלדל, והוא החל לעבוד במסעדות ומלונות שונים. בשנת 2017 החליט לפתוח את ״ראשטה״, מסעדה שנמצאת בחלל רומנטי, מגישה תפריט ערבי מסורתי עם טוויסט מודרני ומשתדלת לגדל לעצמה את האוכל, ולא רוכשת מחקלאים נוספים מהכפר.
צפו בתכנים נוספים
-
שניכנס לכלא? מאחורי הסורגים של בית הסוהר צלמוןסדרת דוקו המתעדת את החיים מאחורי הסורגים בכלא צלמון
-
00:09:11
"סרט אימה": סילביה קוניו במאבק להחזיר את בניה החטופיםסילביה קוניו נלחמת כבר יותר מ-530 ימים להחזיר את שני בניה – דוד ואריאל -
00:33:30
תיקי דיין אצל קובן: "הזיקנה זה רע, למה זה מגיע לנו?"תיקי דיין על הזיקנה, הבית שבו גדלה ועל הדמויות המורכבות שגילמה -
00:49:04
הנסיקה, האירוויזיון והסדקים הראשונים ב"כוורת"הנסיקה בעקבות מלחמת יום כיפור, הנסיעה לאירוויזיון והשבר שמתחיל להיווצר -
00:14:14
סגירת מעגל: ע' פגש את הטייסת שהצילה את חייוסמל ע' נפצע אנושות מפיצוץ - ושרד בזכות הפינוי המהיר לבית החולים