אנחנו על המפית
00:27:38
השף ברק יחזקאלי הולך בעקבות הבחירות הקולינאריות החביבות על השפים של ״אנחנו על המפית״ בישראל. היום: השף אסף דוקטור בוחר חמישה מקומות שהוא אוהב במיוחד בתל אביב.

פותחים יום | אבו חסן עלי קראוון

עלי קרוואן התחיל למכור חומוס בעגלה בעג'מי. ב-1959 פתח את המקום הראשון שלו ומאז השאר היסטוריה, כשאבן חסן הפך לאתר עלייה לרגל לחובבי החומוס בתל אביב. ב-2007 עלי נפטר ובנו איברהים ממשיך לנהל את העסק. יש שמוכנים, ולא מעטים מסתבר, להישבע בכבודם שזה החומוס הטוב בגוש דן. כיום יש להם 3 מקומות ביפו, בכולם יש חומוס, אבל בכל אחד מהם יש תוספות מעט שונות.

משקה על | המקום של בני

בני בריגה היה מסעדן ("קסרול"), עד 2012.  שנגמר לו הסוס, שכר מקום קטנטן שפעל בתור קיוסק והתחיל למכור שם קפה משובח. על הדרך ובלי להתכוון, ייסד את פרויקט הגזוזים הכי מרשים שידעה ישראל. הגזוז המפונפן שמוגש הוא סופו של תהליך מורכב ומרתק של התססת פירות, ירקות ותבלינים בעונתם, שימורם ושילובם במשקאותיו המופלאים.

ביס בעמידה | ג׳סמינו

המסעדן הוותיק שאול טבת ("סטפן בראון", "רדיו רוסקו") פתח את המקום ביחד עם שותפו פופי הנחשב לאשף על הגריל. מדובר במזללה שיש בה ארבע מנות פיתה אלוהיות: קבב, נקניקיות חריפות, פרגיות ולב עגל חריף. המנות המומלצות במיוחד: הקבב ולב העגל. מדי פעם אפשר למצוא מנות נוספות (אבל לא באופן קבוע) כמו מוח בפיתה, שקדי עגל, כליות ומעורב שכולל טחול, כליות ולבבות.

משהו מתוק | עמיתה

הקונדיטוריות מיכל בוטון ואנה שפירו עבדו במשך שנים בשורה ארוכה של מסעדות עילית בעיר - בנו, עיצבו ואפו עבורן את תפריטי הקינוחים, עד שהחליטו לצאת לדרך עצמאית. רגע אחרי ששכרו מקום, עוד טרם שיפצו, פרצה הקורונה והשתיים החליטו להתחיל לאפות מהבית עד יעבור זעם ולעשות משלוחים, ואז לפתוח את מקומן הקטן והמתקתק.

ארוחה ערוכה | הבאסטה

מעוז הגרגרנות והאלכוהול, מוסד ותיק בפאתי שוק הכרמל שהעניק לה את תת הכותרת ״מסעדת שוק״. באווירה לא מעונבת ופמיליארית מגישים שם את אחד המטבחים העונתיים המצוינים (והיקרים) בעיר -  מטבח צרפתי-ערבי-גלילי עם תפריט יינות ואלכוהול אדיר.

לצפייה בפרק 4 של אנחנו על המפית עם אסף דוקטור >>

בחזרה לעמוד הראשי של "אנחנו על המפית" >>