-
לזכרם: משאיות האוכל שמוקדשות לנרצחי 7 באוקטובר
-
בחזרה לקיוביקל: האם העבודה מהבית מתה? | חיות כיס
-
אחרי יותר משנה, בקריית שמונה מתכוננים לחזור הביתה
-
"המקום הכי פסטורלי": הריאיון הגנוז של החטוף שגיא דקל חן
-
דוקותיים עם כדור בקנה והלוחמים בציר פילדלפי
-
בחצאיות ובנעליים גבוהות: מסלול חדש יכשיר לוחמות דתיות
-
בחיבוק או בטריקת דלת? שיר ראובן לומדת איך להתפטר נכון
-
הירייה הראשונה בנובה: ההקלטות מתחקיר צה"ל נחשפות
ליד המפית | לאכול בתל אביב עם אסף דוקטור
פותחים יום | אבו חסן עלי קראוון
עלי קרוואן התחיל למכור חומוס בעגלה בעג'מי. ב-1959 פתח את המקום הראשון שלו ומאז השאר היסטוריה, כשאבן חסן הפך לאתר עלייה לרגל לחובבי החומוס בתל אביב. ב-2007 עלי נפטר ובנו איברהים ממשיך לנהל את העסק. יש שמוכנים, ולא מעטים מסתבר, להישבע בכבודם שזה החומוס הטוב בגוש דן. כיום יש להם 3 מקומות ביפו, בכולם יש חומוס, אבל בכל אחד מהם יש תוספות מעט שונות.
משקה על | המקום של בני
בני בריגה היה מסעדן ("קסרול"), עד 2012. שנגמר לו הסוס, שכר מקום קטנטן שפעל בתור קיוסק והתחיל למכור שם קפה משובח. על הדרך ובלי להתכוון, ייסד את פרויקט הגזוזים הכי מרשים שידעה ישראל. הגזוז המפונפן שמוגש הוא סופו של תהליך מורכב ומרתק של התססת פירות, ירקות ותבלינים בעונתם, שימורם ושילובם במשקאותיו המופלאים.
ביס בעמידה | ג׳סמינו
המסעדן הוותיק שאול טבת ("סטפן בראון", "רדיו רוסקו") פתח את המקום ביחד עם שותפו פופי הנחשב לאשף על הגריל. מדובר במזללה שיש בה ארבע מנות פיתה אלוהיות: קבב, נקניקיות חריפות, פרגיות ולב עגל חריף. המנות המומלצות במיוחד: הקבב ולב העגל. מדי פעם אפשר למצוא מנות נוספות (אבל לא באופן קבוע) כמו מוח בפיתה, שקדי עגל, כליות ומעורב שכולל טחול, כליות ולבבות.
משהו מתוק | עמיתה
הקונדיטוריות מיכל בוטון ואנה שפירו עבדו במשך שנים בשורה ארוכה של מסעדות עילית בעיר - בנו, עיצבו ואפו עבורן את תפריטי הקינוחים, עד שהחליטו לצאת לדרך עצמאית. רגע אחרי ששכרו מקום, עוד טרם שיפצו, פרצה הקורונה והשתיים החליטו להתחיל לאפות מהבית עד יעבור זעם ולעשות משלוחים, ואז לפתוח את מקומן הקטן והמתקתק.
ארוחה ערוכה | הבאסטה
מעוז הגרגרנות והאלכוהול, מוסד ותיק בפאתי שוק הכרמל שהעניק לה את תת הכותרת ״מסעדת שוק״. באווירה לא מעונבת ופמיליארית מגישים שם את אחד המטבחים העונתיים המצוינים (והיקרים) בעיר - מטבח צרפתי-ערבי-גלילי עם תפריט יינות ואלכוהול אדיר.
צפו בתכנים נוספים
-
00:07:45"המקום הכי פסטורלי": הריאיון הגנוז של החטוף שגיא דקל חןהריאיון הגנוז של החטוף שגיא דקל חן
-
00:10:41דוקותיים עם כדור בקנה והלוחמים בציר פילדלפידוקותיים עם כדור בקנה: איתי אשר נכנס לרפיח עם חטיבת הנח"ל
-
00:06:26לזכרם: משאיות האוכל שמוקדשות לנרצחי 7 באוקטוברמי שאיבדו את יקיריהם מנסים לשמור על הזיכרון חי דרך הטעמים שאהבו
-
00:26:32היא על הגל: עוד מחזר לשירה שטיינבוך | קופה ראשיתשירה מספרת לעובדים על החבר החדש שלה, אבל כוכבה בטוחה שהיא משקרת
-
00:12:42"הוא שולט עליי": ג'ני עגונה כבר 22 שנהכאן מקשיבים
צפו בתכנים נוספים
-
00:07:45"המקום הכי פסטורלי": הריאיון הגנוז של החטוף שגיא דקל חןהריאיון הגנוז של החטוף שגיא דקל חן
-
00:10:41דוקותיים עם כדור בקנה והלוחמים בציר פילדלפידוקותיים עם כדור בקנה: איתי אשר נכנס לרפיח עם חטיבת הנח"ל
-
00:06:26לזכרם: משאיות האוכל שמוקדשות לנרצחי 7 באוקטוברמי שאיבדו את יקיריהם מנסים לשמור על הזיכרון חי דרך הטעמים שאהבו
-
00:26:32היא על הגל: עוד מחזר לשירה שטיינבוך | קופה ראשיתשירה מספרת לעובדים על החבר החדש שלה, אבל כוכבה בטוחה שהיא משקרת
-
00:12:42"הוא שולט עליי": ג'ני עגונה כבר 22 שנהכאן מקשיבים