-
פרויקטים של עשרות מיליונים בכפר סבא, אבל מי המנהל?
-
ערבות הדדית זה חשוב, מאוד. עד שמישהו מבקש מאיתנו שיחה
-
יוצא מהממ"ד: אמיר תיבון חוזר ל-7.10 בספר חדש
-
כשנפלו השמיים: איפה היה חיל האוויר ב-7.10? התחקיר המלא
-
בזמן צילומי קליפ: ג'ון בון ג'ובי מנע מאישה להתאבד
-
רינה מצליח עם נורית הירש בשיחה על ההורים | הסכת חדש
-
אחות שכולה ואם חטופה: מנחי הטקס הממלכתי ל-7 באוקטובר
-
לבד, אבל ביחד: אלמנות המלחמה בריטריט מלא כאב ותקווה
ליד המפית | לאכול בירושלים עם עזרא קדם
בוקר בקטנה | המקום של איציק
איציק פתח את בית הקפה הקטנטן שלו אחרי שירותו הצבאי. 17 שנים אחרי, איציק האיש הוא סלב מקומי, והמקום שלו הוא מוסד שכונתי. יש לו כל מה שבית קפה שכונתי אמיתי חייב: קפה מצוין, ארוחות בוקר מדויקות ויחס אישי. בחלל הצנוע מארחים תערוכות של אמנים צעירים.
ביס בעמידה | השניצל של שמיל
בית אוכל קטן, ותיק, ביתי וצנוע בלב מרכז העיר, למרגלות סניף הליכוד הירושלמי. אליהו, האיש מאחורי הדלפק' נמצא שם כבר כ-25 שנה ומציע סלטים נהדרים, תוספות צנועות לצד השניצל ושיטה פשוטה, אך מהפכנית, לבחירת השניצל החביב עליכם: 30/60/90 (מספר השניות בהם השניצל מטוגן). כל עיר שמכבדת את עצמה חייבת מקום בדיוק כזה.
חומוס | אכרמאווי
המקום נפתח בשנת 1952, בתחילה בתור מסעדה שבין היתר הגישו בה חומוס על פי מתכון של בחור סורי שעבד שם. במלחמת ששת הימים הכל השתנה - תנועת האנשים וקהל הלקוחות השתנו. הפועלים שעוברים מוקדם בבוקר בדרכם לעבוד בישראל הכתיבו את התפריט: חומוס. המקום התחיל להכין רק חומוס ומשעות מוקדמות. עם השנים המשיך עם החומוס עד שעות הצהריים. יש לא מעט ירושלמים שנשבעים שזה החומוס הכי טוב בעיר ואפילו במזרח התיכון: מנות יחסית קטנות, עם המון שמן זית איכותי ולימון טרי.
משהו מתוק | גלידה מוסלין
אורית ורדי למדה בצרפת להכין גלידה ולפני כ- 15 שנים פתחה חנות קטנה בשכונת קטמונים. מאז הפכה למוסד ירושלמי ולתחנת חובה עבור תיירים בעיר.
חומרי הגלם המשובחים מרכיבים גלידות נהדרות בטעמי שומשום שחור, זעפרן, וואסאבי או מאצ'ה, צ'אי וטונקה ובסורבה: אשכולית ובזיליקום, דובדבן, קוקוס או מנגו. ומה אסור להחמיץ? דווקא את גלידת הקפה.
ארוחה ערוכה | בארוד
המקום נפתח ב-1995 על ידי דניאלה לרר, שמנהלת את המקום עד היום יחד עם בנה אורי.
מעבר לאוכל הייחודי והנפלא, קשה להתעלם שם מהתחושה הביתית, הארטיסטית והבוהמיינית. בארוד הוא מקום שאוהב אנשים שאוהבים לשתות ולאכול, ואוהבים תרבות וזה ניכר בכל ריס וציפורן. בתפריט מגישים אוכל ספניולי-ירושלמי: פסטליקוס, קציצות פראסה, אלבונדיגאס ספרדיות, בואיקוס עם סלט קוצ'ה ועוד.
צפו בתכנים נוספים
-
01:07:17כשנפלו השמיים: איפה היה חיל האוויר ב-7.10? התחקיר המלאאיפה היה חיל האוויר בבוקר שבעה באוקטובר?
-
00:30:51מהאירוסים של נועה קירל ועד סכנת החול בישראלהרפורמה, עימות האריס- טראמפ, פרשיית "הקובבה" והאירוסין של נועה קירל
-
00:24:15מי זאת? | משהו גדול עם נעלייםמי אחראית על פרזנטציות בחברת הייטק נשית? איך גדי מתמודד עם חמותו?
-
00:04:45לבד, אבל ביחד: אלמנות המלחמה בריטריט מלא כאב ותקווה
-
00:09:45איך חוזרים לעבודה אחרי טבח? מסע הניצולים לחזור לשגרההמסע המרגש של נפגעי 7 באוקטובר בחזרה לשגרה ולעבודה
צפו בתכנים נוספים
-
01:07:17כשנפלו השמיים: איפה היה חיל האוויר ב-7.10? התחקיר המלאאיפה היה חיל האוויר בבוקר שבעה באוקטובר?
-
00:30:51מהאירוסים של נועה קירל ועד סכנת החול בישראלהרפורמה, עימות האריס- טראמפ, פרשיית "הקובבה" והאירוסין של נועה קירל
-
00:24:15מי זאת? | משהו גדול עם נעלייםמי אחראית על פרזנטציות בחברת הייטק נשית? איך גדי מתמודד עם חמותו?
-
00:04:45לבד, אבל ביחד: אלמנות המלחמה בריטריט מלא כאב ותקווה
-
00:09:45איך חוזרים לעבודה אחרי טבח? מסע הניצולים לחזור לשגרההמסע המרגש של נפגעי 7 באוקטובר בחזרה לשגרה ולעבודה