-
מלאכי האריות: השיקום של חיות הבר שנתפסו בפזורה הבדואית
-
במילה אחת, קרינג': נשף המסיכות של מייגן מרקל
-
פורים, דניאל הגרי ומגפת הפודקאסטים | מה שתגידו
-
הבוט שאתם צריכים: "הגננת" שתראה רק את התמונות של ילדיכם
-
על חגיגות פורים בזמן מלחמה עם הרבנית ימימה
-
מקרר ותנור באוטובוס: הצעירים שעוברים דירה בתחב"צ
-
קומדיה של זהויות: מה אפשר ללמוד ממגילת אסתר?
-
האובססיה הישראלית לדירה: "מתחת לבלטות", סדרה חדשה

ליד המפית | לאכול בירושלים עם עזרא קדם
בוקר בקטנה | המקום של איציק
איציק פתח את בית הקפה הקטנטן שלו אחרי שירותו הצבאי. 17 שנים אחרי, איציק האיש הוא סלב מקומי, והמקום שלו הוא מוסד שכונתי. יש לו כל מה שבית קפה שכונתי אמיתי חייב: קפה מצוין, ארוחות בוקר מדויקות ויחס אישי. בחלל הצנוע מארחים תערוכות של אמנים צעירים.
ביס בעמידה | השניצל של שמיל
בית אוכל קטן, ותיק, ביתי וצנוע בלב מרכז העיר, למרגלות סניף הליכוד הירושלמי. אליהו, האיש מאחורי הדלפק' נמצא שם כבר כ-25 שנה ומציע סלטים נהדרים, תוספות צנועות לצד השניצל ושיטה פשוטה, אך מהפכנית, לבחירת השניצל החביב עליכם: 30/60/90 (מספר השניות בהם השניצל מטוגן). כל עיר שמכבדת את עצמה חייבת מקום בדיוק כזה.
חומוס | אכרמאווי
המקום נפתח בשנת 1952, בתחילה בתור מסעדה שבין היתר הגישו בה חומוס על פי מתכון של בחור סורי שעבד שם. במלחמת ששת הימים הכל השתנה - תנועת האנשים וקהל הלקוחות השתנו. הפועלים שעוברים מוקדם בבוקר בדרכם לעבוד בישראל הכתיבו את התפריט: חומוס. המקום התחיל להכין רק חומוס ומשעות מוקדמות. עם השנים המשיך עם החומוס עד שעות הצהריים. יש לא מעט ירושלמים שנשבעים שזה החומוס הכי טוב בעיר ואפילו במזרח התיכון: מנות יחסית קטנות, עם המון שמן זית איכותי ולימון טרי.
משהו מתוק | גלידה מוסלין
אורית ורדי למדה בצרפת להכין גלידה ולפני כ- 15 שנים פתחה חנות קטנה בשכונת קטמונים. מאז הפכה למוסד ירושלמי ולתחנת חובה עבור תיירים בעיר.
חומרי הגלם המשובחים מרכיבים גלידות נהדרות בטעמי שומשום שחור, זעפרן, וואסאבי או מאצ'ה, צ'אי וטונקה ובסורבה: אשכולית ובזיליקום, דובדבן, קוקוס או מנגו. ומה אסור להחמיץ? דווקא את גלידת הקפה.
ארוחה ערוכה | בארוד
המקום נפתח ב-1995 על ידי דניאלה לרר, שמנהלת את המקום עד היום יחד עם בנה אורי.
מעבר לאוכל הייחודי והנפלא, קשה להתעלם שם מהתחושה הביתית, הארטיסטית והבוהמיינית. בארוד הוא מקום שאוהב אנשים שאוהבים לשתות ולאכול, ואוהבים תרבות וזה ניכר בכל ריס וציפורן. בתפריט מגישים אוכל ספניולי-ירושלמי: פסטליקוס, קציצות פראסה, אלבונדיגאס ספרדיות, בואיקוס עם סלט קוצ'ה ועוד.
צפו בתכנים נוספים
-
00:34:00
הקבוצה שעשתה מהפך בכדורגל נשים: "אלופות", פרק הבכורה -
00:33:24
האובססיה הישראלית לדירה: "מתחת לבלטות", סדרה חדשה -
00:13:08
"לוקחים אותך לכאב הכי קשה": טיפול פורץ דרך בפסיכדליים -
00:26:21
תודו שנפלתם חזק: "איפה הילד?" בטרמפ עם שחר חסון -
00:03:59
הרשת סוערת: התגובות בעולם לשיר הישראלי לאירוויזיון
צפו בתכנים נוספים
-
00:34:00
הקבוצה שעשתה מהפך בכדורגל נשים: "אלופות", פרק הבכורהסדרת דוקו העוקבת אחרי המסע של הפועל קטמון ירושלים בדרך לאליפות -
00:33:24
האובססיה הישראלית לדירה: "מתחת לבלטות", סדרה חדשהמה ישראלים כל כך משתוקקים להיות בעלי בית? -
00:13:08
"לוקחים אותך לכאב הכי קשה": טיפול פורץ דרך בפסיכדלייםהצצה לחיים של הלוחמים המובחרים, שמתמודדים עם צלקות המלחמה -
00:26:21
תודו שנפלתם חזק: "איפה הילד?" בטרמפ עם שחר חסוןנסיכי הרוק של הניינטיז עדיין נותנים בראש! -
00:03:59
הרשת סוערת: התגובות בעולם לשיר הישראלי לאירוויזיוןהשיר הישראלי לאירוויזיון סוף סוף יצא לאוויר - בעולם לא נשארו אדישים