אנחנו על המפית
00:24:30
השף ברק יחזקאלי הולך בעקבות הבחירות הקולינאריות החביבות על השפים של ״אנחנו על המפית״ בישראל. היום: השפית לונא זרייק בוחרת חמישה מקומות שהיא אוהבת במיוחד בנצרת

פותחים יום | אבו סאלם

בית קפה שקיים מעל 100 שנה, מה שהופך אותו לבית הקפה הוותיק בארץ. מקום מפגש עבור זקני העיר ותיירים שמחפשים לפסוע במנהרת הזמן שמציע השוק הנפלא של נצרת. תה הקינמון והצנוברים המסורתי הוא סמל הבית, שמציע גם מיצי רימונים ולימונים וכמובן קפה שחור. מנהל את המקום ויסאם, שהוא דור שלישי למייסדי בית הקפה.

ביס בעמידה | מאפיית אלמשהדאוי

הבעלים מוניר ותורפינדה עובדים במקום יחד עם שני ילדיהם במאפייה משפחתית קטנה, בה מייצרים הכל בידיים: פיתות שטוחות מרוחות בלבנה עם אריסה וזעתר, או עם קצח ושמן זית טרי שמוניר רוקח מזיתים שהוא מגדל בחלקה מיוחדת, פטאייר ממולא סבאנח (תרד בר), עוגיות קרקיש עם זרעי אניס, קורשלה - עוגיות בוקר עדינות ועוד.

מלאכת יד | המקום של ראדה

ראדה היא מדריכת טיולים, אך בצעירותה יועדה להיות נזירה ולמדה בהתאם. בגיל 19 הבינה שהיא מעוניינת לגשר בין תרבויות ואנשים, למדה ארכיאולוגיה מקראית ולימודי א"י וב-2001 הוסמכה להדריך קבוצות. היא עושה סיורים בנצרת בערבית, אנגלית ועברית וגם מארחת ב-״המקום של ראדה״ - בית קפה וחנות שמלאה בפרטים מסורתיים שהיא אוספת ממקומות שונים: קנקני קפה מנחושת עשויים עבודת יד, כלי קרמיקה ואריחים יפהפיים שמציירות נזירות, עבודות רקמה מסורתיות, מיני כלים עתיקים — נפות, כדים וקערות ועבודות אומנות של בעלי מלאכה  ארטיזנלים יהודים וערבים. בבית הקפה הזעיר מגישים גם קינוחים מסורתיים כמו בסיסה.

חומוס | מסעדת שרביני (אבו ג'אנם)

יש ויכוחים אינסופיים לגבי החומוס הטוב בנצרת. הבחירה של לונא זרייק היא שרביני.

חומוס גלילי קרמי אוורירי ומהמם, ומסבחה שעשויה חומוס רך ומלטף, טחינה, גרגרי חומוס חמים המציצים מבין הכתמים הזהובים של שמן הזית ורוטב תטבילה גאוני בפשטותו. התטבילה, אותו רוטב לימוני שיוצקים מעל החומוס, מורכב משפע פלפלים חריפים ופיסות לימונים על קליפתם.

החומוסייה של אבו ראנם קיימת כבר משנת 1967 וכמו אז - גם היום מגיע חלק ניכר מהירקות משדות המשפחה סמוך לציפורי.

בישיבה | אל ג'נינה

מסעדת אל ג'נינה נפתחה ע"י עוללה ראוף (אבו מאהר) ב-1945 ליד כנסיית המעיין בנצרת.  טרום הקמת המדינה, כלל המקום חדר קטן עם שולחנות וכיסאות וסביבו בוסתן של עצי פרי, עם תפריט של בית קפה צנוע. במהלך השנים נכנסו מנות נצרתיות מסורתיות, הבוסתן נעקר כדי להגדיל את המסעדה ונותרו רק עץ לימון ועץ תות עתיק, שהישיבה בצלו מבוקשת עד היום. בתפריט מוצעים בין היתר ספיחה, קובה וסמבוסק, צוואר כבש ממולא בהזמנה מראש, מנסף, עלי גפן, מלוחייה, שיפודים על האש, דגים שונים, קישואים ממולאים ומגוון סלטים שנעשים במקום.

לצפייה בפרק 3 של אנחנו על המפית עם לונא זרייק >>

בחזרה לעמוד הראשי של "אנחנו על המפית" >>

}