-
הצלחה אדירה: המיזם להצלת צבי הים חוגג 25 שנים
-
מי שמאמינה לא מפחדת: בעקבות האלבום החדש של אודיה
-
מה אוכלים? שאול אמסטמדרסקי מחפש מטעמים בדרום תל אביב
-
סודות התזונה הבריאה של בעלי החיים
-
אגמון החולה השומם והמכללה העזובה: השפעות המלחמה בצפון
-
מהאירוסים של נועה קירל ועד סכנת החול בישראל
-
פרויקטים של עשרות מיליונים בכפר סבא, אבל מי המנהל?
-
יוצא מהממ"ד: אמיר תיבון חוזר ל-7.10 בספר חדש
ליד המפית | לאכול בנצרת עם לונא זרייק
פותחים יום | אבו סאלם
בית קפה שקיים מעל 100 שנה, מה שהופך אותו לבית הקפה הוותיק בארץ. מקום מפגש עבור זקני העיר ותיירים שמחפשים לפסוע במנהרת הזמן שמציע השוק הנפלא של נצרת. תה הקינמון והצנוברים המסורתי הוא סמל הבית, שמציע גם מיצי רימונים ולימונים וכמובן קפה שחור. מנהל את המקום ויסאם, שהוא דור שלישי למייסדי בית הקפה.
ביס בעמידה | מאפיית אלמשהדאוי
הבעלים מוניר ותורפינדה עובדים במקום יחד עם שני ילדיהם במאפייה משפחתית קטנה, בה מייצרים הכל בידיים: פיתות שטוחות מרוחות בלבנה עם אריסה וזעתר, או עם קצח ושמן זית טרי שמוניר רוקח מזיתים שהוא מגדל בחלקה מיוחדת, פטאייר ממולא סבאנח (תרד בר), עוגיות קרקיש עם זרעי אניס, קורשלה - עוגיות בוקר עדינות ועוד.
מלאכת יד | המקום של ראדה
ראדה היא מדריכת טיולים, אך בצעירותה יועדה להיות נזירה ולמדה בהתאם. בגיל 19 הבינה שהיא מעוניינת לגשר בין תרבויות ואנשים, למדה ארכיאולוגיה מקראית ולימודי א"י וב-2001 הוסמכה להדריך קבוצות. היא עושה סיורים בנצרת בערבית, אנגלית ועברית וגם מארחת ב-״המקום של ראדה״ - בית קפה וחנות שמלאה בפרטים מסורתיים שהיא אוספת ממקומות שונים: קנקני קפה מנחושת עשויים עבודת יד, כלי קרמיקה ואריחים יפהפיים שמציירות נזירות, עבודות רקמה מסורתיות, מיני כלים עתיקים — נפות, כדים וקערות ועבודות אומנות של בעלי מלאכה ארטיזנלים יהודים וערבים. בבית הקפה הזעיר מגישים גם קינוחים מסורתיים כמו בסיסה.
חומוס | מסעדת שרביני (אבו ג'אנם)
יש ויכוחים אינסופיים לגבי החומוס הטוב בנצרת. הבחירה של לונא זרייק היא שרביני.
חומוס גלילי קרמי אוורירי ומהמם, ומסבחה שעשויה חומוס רך ומלטף, טחינה, גרגרי חומוס חמים המציצים מבין הכתמים הזהובים של שמן הזית ורוטב תטבילה גאוני בפשטותו. התטבילה, אותו רוטב לימוני שיוצקים מעל החומוס, מורכב משפע פלפלים חריפים ופיסות לימונים על קליפתם.
החומוסייה של אבו ראנם קיימת כבר משנת 1967 וכמו אז - גם היום מגיע חלק ניכר מהירקות משדות המשפחה סמוך לציפורי.
בישיבה | אל ג'נינה
מסעדת אל ג'נינה נפתחה ע"י עוללה ראוף (אבו מאהר) ב-1945 ליד כנסיית המעיין בנצרת. טרום הקמת המדינה, כלל המקום חדר קטן עם שולחנות וכיסאות וסביבו בוסתן של עצי פרי, עם תפריט של בית קפה צנוע. במהלך השנים נכנסו מנות נצרתיות מסורתיות, הבוסתן נעקר כדי להגדיל את המסעדה ונותרו רק עץ לימון ועץ תות עתיק, שהישיבה בצלו מבוקשת עד היום. בתפריט מוצעים בין היתר ספיחה, קובה וסמבוסק, צוואר כבש ממולא בהזמנה מראש, מנסף, עלי גפן, מלוחייה, שיפודים על האש, דגים שונים, קישואים ממולאים ומגוון סלטים שנעשים במקום.
צפו בתכנים נוספים
-
00:03:11האסטרונאוטים בוץ' וסאני מחכים חצי שנה לטיסה שלהם הביתה
-
00:12:41הצלחה אדירה: המיזם להצלת צבי הים חוגג 25 שניםלפני 25 שנה קם מיזם להצלת צבי ים, עכשיו אפשר לראות את הפירות
-
00:03:40ערבות הדדית זה חשוב, מאוד. עד שמישהו מבקש מאיתנו שיחהאיזה חשוב זה ערבות הדדית? אבל אל תבקשו מאיתנו שיחת טלפון
-
01:07:17כשנפלו השמיים: איפה היה חיל האוויר ב-7.10? התחקיר המלאאיפה היה חיל האוויר בבוקר שבעה באוקטובר?
-
00:30:51מהאירוסים של נועה קירל ועד סכנת החול בישראלהרפורמה, עימות האריס- טראמפ, פרשיית "הקובבה" והאירוסין של נועה קירל
צפו בתכנים נוספים
-
00:03:11האסטרונאוטים בוץ' וסאני מחכים חצי שנה לטיסה שלהם הביתה
-
00:12:41הצלחה אדירה: המיזם להצלת צבי הים חוגג 25 שניםלפני 25 שנה קם מיזם להצלת צבי ים, עכשיו אפשר לראות את הפירות
-
00:03:40ערבות הדדית זה חשוב, מאוד. עד שמישהו מבקש מאיתנו שיחהאיזה חשוב זה ערבות הדדית? אבל אל תבקשו מאיתנו שיחת טלפון
-
01:07:17כשנפלו השמיים: איפה היה חיל האוויר ב-7.10? התחקיר המלאאיפה היה חיל האוויר בבוקר שבעה באוקטובר?
-
00:30:51מהאירוסים של נועה קירל ועד סכנת החול בישראלהרפורמה, עימות האריס- טראמפ, פרשיית "הקובבה" והאירוסין של נועה קירל