אנחנו על המפית
00:25:17
השף ברק יחזקאלי יוצא לסיבובי זלילה בערים הגדולות בעולם עם שף ישראלי שחי בעיר ומכיר לו את נקודות החן הקולינאריות הכי שוות. השניים יבקרו בחמישה מקומות שאסור לפספס. הפעם: ניו יורק עם השפית ענת אדמוני

צילום: Ania Gruca

איפה הכי כדאי לאכול בניו יורק? ההמלצות של השפית עינת אדמוני שהגיעה לפני 20 שנה לניו יורק וכיום היא בעלת שש מסעדות, ביניהן "בלבוסטה", "בר בולונט" ו"טעים"

צפו בפרק המלא | ליד המפית >>

 

Egg Shop 

שרה ודימטרי, הוא קולנוען לשעבר והיא לשעבר מתעשיית האופנה, פתחו את הקונספט של ארוחות בוקר לאורך כל היום וכבשו את לב האמריקאים. הסניף הראשון נפתח ב 2014 בשכונת נוליטה ומאז פתחו סניף נוסף בוויליאמסבורג. 

מחיר: עד 15 דולר

ההמלצה של ברק יחזקאלי:  The Beast Sandwich מלווה בבלאדי מרי או El Camino בוקר בסגנון מקסיקני

138 N 8th St

 

Ramen Lab

בר הראמן נמצא בשכונת נוליטה ועובד במתכונת מתחלפת. כל חודש מתארח שף ראמן מומחה אחר, מארה"ב או העולם (בדגש על יפן). השפים המתחלפים מביאים איתם את עולמם, טעמם והאהבות שלהם. המסעדה שייכת למותג אטריות הראמן האמריקאי – Sun Noodle שנוסד בהוואי בכלל ב-1981 

המחירים וההמלצות משתנים בהתאם לתפריט - אבל הכל טעים.

70 Kenmare St

 

Wu's Wonton King

מסעדה סינית משפחתית מעולה במיוחד שנראית כאילו היא שם מאז ומעולם, אבל נפתחה ב 2017. המסעדה מתמחה בדאמפלינגס, אבל מגישה תפריט קנטונזי רחב, כולל ברווז פקין וכל סוגי השרצים והבשרים, עשויים במיומנות על ידי 4 שפים שונים. 

מה לוקחים: דאמפלינגס ופקין דאק

מחיר: עד 35 דולר (לברווז שלם)

165 E Broadway

 

ChikaLicious Dessert Club

לצ'יקה ודון טילמן יש שני מקומות קינוחים Dessert Club ו-Dessert Bar . הבר  פועל בקונספט של מסעדת פיין דיינינג אבל רק עם קינוחים. הקלאב הוא מאפייה TO GO שמפורסמת בעיקר בזכות מנת הצ'ורוס/גלידה- שלוקח את חווית הגלידה לרמה אחרת.

מחיר: עד 7.5 דולר לקינוח. 

204 E. 10th Street

 

Uncle Boons

לזוג מאט דאנזר ואן רדינג יש 2 מסעדות במנהטן, שבהן הצליחו לשנות את האופן שבו תופסים ניו יורקרים את האוכל התאילנדי. המסעדה נראית כמו בר צנוע אבל מגישה אוכל תאילנדי מהמם ומכוכב מישלן. 

מומלץ: Yum Kai Hua Pli- סלט פריחת בננה ועוף. Tom Khaa Pet- חזה ברווז עם פטריות, חלב קוקוס ותבלינים תאילנדים. 

מחיר:  עד 29 דולר למנה

7 Spring St

עוד על המפית:

כל השפים: 
עינת אדמוני - ניו יורקשרית פקר ואיתמר סרולוביץ'  - לונדוןיוסי חדד - בוקרשטגל בן משה - ברליןגיל אלעד - בורדוראם הרץ - בלגרד | מני וקנין - ניו ג'רזיחיה מולכו - וינה

ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות: 
ניו יורקלונדוןבוקרשט | ברלין | בורדו | בלגרד ניו ג'רזיוינה