-
יש חיים אחרי השבי: האנשים ששוחררו במסר לשבויות שחזרו
-
על תרבות ההטרלה של הימין החדש
-
"ההפקרות זועקת": אחותו של אסף דגן ממשיכה להילחם למענו
-
"זכיתי לחיות ואחרים לא. אני רוצה להשמיע את קולם"
-
מה סוכני המוסד חושבים עליה? מאחורי "טהרן"
-
ראפ מיוסר: מה הופך את רביד פלוטניק לכל כך אהוב?
-
הקאמבק של הכבש ה-16: היינו שם, ולא הפסקנו להתרגש
-
חוזרים הביתה: קיבוץ ניר עוז מחכה ל-13 החטופים שלו
ליד המפית | לאכול בבורדו עם השף גיל אלעד
איפה הכי כדאי לאכול בבורדו? ההמלצות של השף גיל אלעד שהשתקע בעיר והקים שם אימפריה קטנה שכוללת 2 מסעדות ופלאפליה חדשה
צפו בפרק המלא | ליד המפית>>
מלון באווירה מאוד אקסקלוסיבית ויוקרתית שעוצב על ידי מעצב העל פיליפ סטארק. נמצא במפרץ ארקשון, שמפורסם הודות לאויסטרים המעולים שמגדלים שם. המיקום הוא Pyla sur Mer – כשעה מערבה ממרכז בורדו. השם הוא "הסלע (the rock)" בבסקית.
מנה מומלצת: בראנץ' בימי ראשון מ-11:30. בנוסף, כל יום החל מ-12 בצהריים יש tea room – חליטות תה אורגניות ועוגות, טארטים ואקלריים מהפטיסרי של המלון.
מחיר: בופה – 25 אירו.
1, avenue Louis Gaume 33115 Pyla-sur-Mer
אוכל רחוב סינגפורי, בחנות קטנה במחיר מצוין. האוכל הסינגפורי מושפע ממטבחים רבים – סין, אינדונזיה, מלזיה, הודו ועכשיו גם צרפת. מאוד צבעוני ועם טעמים חזקים ומרקמים מיוחדים.
מנה מומלצת: דאמפלינגס סיני עם עלי שום, ערמונים, חומץ שחור, ג'ינג'ר ושמן שומשום.
מחיר: 16-35 אירו
1 place general sarrail 33 000 Bordeaux
מאפיה יפנית צרפתית מגניבה, בבעלות זוג מעורב. סטומי השפית היפנית עבדה במסעדות מישלן שונות, עד שפגשה את סטנלי הקוריאני שעבד כאופה באותה מסעדה. הם הפכו לזוג ויצרו עולם קולינרי חדש.
מנה מומלצת: oyatsu, מאפה בריוש יפני.
מחיר: 5-20 אירו.
8 Cours Alsace et Lorraine
ביסטרו צרפתי קלאסי הומה עם אוכל מקומי טיפוסי. בפסטל עושים עבורכם את הבחירה – התפריט מצומצם ומורכב מתשע מנות בלבד (שלוש ראשונות, שלוש עיקריות ושלושה קינוחים).
מנה מומלצת: מנות מתחלפות. אנחנו נהנו מכבש עם תפוחי אדמה ושום קונפי.
מחיר: מחיר למנה 8-21 אירו.
2 Quai des Chartrons
מסעדה עם כוכב מישלן, עם 20 מקומות ישיבה בלבד, ששוכנת בצניעות מאחורי חנות יין מצוינת. מגישים עונתי ורענן, ותפריט הפתעה – אפשר רק להחליט על מספר המנות שתקבלו (3-5) ולספר על מגבלות קולינאריות- והם כבר ירכיבו לכם מנות. מחזיקים מעל 250 בקבוקים שונים.
מנה מומלצת – אין לדעת :)
מחיר: תפריט טעימות – 60 אירו. ארוחת ערב 5 מנות – 90 אירו. לא כולל יין.
62 Rue Abbé de l'Épée
עוד על המפית:
כל השפים:
עינת אדמוני - ניו יורק | שרית פקר ואיתמר סרולוביץ' - לונדון | יוסי חדד - בוקרשט | גל בן משה - ברלין | גיל אלעד - בורדו | ראם הרץ - בלגרד | מני וקנין - ניו ג'רזי | חיה מולכו - וינה
ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות:
ניו יורק | לונדון | בוקרשט | ברלין | בורדו | בלגרד | ניו ג'רזי | וינה
צפו בתכנים נוספים
-
00:39:05לא מתנצל על כלום: יאיר גולן אצל קובןיאיר גולן מדבר על ההתבטאויות שלו שעוררו סערה, ועל המחיר שמשפחתו משלמת
-
00:12:44"ההפקרות זועקת": אחותו של אסף דגן ממשיכה להילחם למענואסף דגן, אחיה של ענבל, היה נווט קרב ששם קץ לחייו בעקבות פוסט-טראומה
-
00:34:56השאלה שגרמה לצ'אט GPT לקרוס | זהו זה!השאלה שגרמה לצ'אט GPT לקרוס ואיך המצב הכלכלי גורם לקבצנים לתרום?
-
00:56:20מה סוכני המוסד חושבים עליה? מאחורי "טהרן"מה אמר סוכן מוסד על הסוכנת 'תמר' ומה חושבים על הסדרה בטהרן
-
"זכיתי לחיות ואחרים לא. אני רוצה להשמיע את קולם"יובל רפאל, נציגת ישראל לאירוויזיון 2025, שיתפה בריאיון עם רינה מצליח ועקיבא נוביק ברגעים הקשים ב"מיגונית המוות" והתרגשה עד דמעות כששמעה את הביצוע שלה אמש: "עבור המלאכיות שנרצחו"