אנחנו על המפית
00:28:00
השף ברק יחזקאלי יוצא לסיבובי זלילה בערים הגדולות בעולם עם שף ישראלי שחי בעיר ומכיר לו את נקודות החן הקולינאריות הכי שוות. השניים יבקרו בחמישה מקומות שאסור לפספס. הפעם: בורדו עם השף גיל אלעד

צילום: פלורן לורן

איפה הכי כדאי לאכול בבורדו? ההמלצות של השף גיל אלעד שהשתקע בעיר והקים שם אימפריה קטנה שכוללת 2 מסעדות ופלאפליה חדשה

צפו בפרק המלא | ליד המפית>>

Hotel Ha(a)ïtza

מלון באווירה מאוד אקסקלוסיבית ויוקרתית שעוצב על ידי מעצב העל פיליפ סטארק. נמצא במפרץ ארקשון, שמפורסם הודות לאויסטרים המעולים שמגדלים שם. המיקום הוא Pyla sur Mer – כשעה מערבה ממרכז בורדו. השם הוא "הסלע (the rock)" בבסקית.

מנה מומלצת: בראנץ' בימי ראשון מ-11:30. בנוסף, כל יום החל מ-12 בצהריים יש tea room – חליטות תה אורגניות ועוגות, טארטים ואקלריים מהפטיסרי של המלון.

מחיר: בופה – 25 אירו.

 1, avenue Louis Gaume 33115 Pyla-sur-Mer

Hutong 

אוכל רחוב סינגפורי, בחנות קטנה במחיר מצוין. האוכל הסינגפורי מושפע ממטבחים רבים – סין, אינדונזיה, מלזיה, הודו ועכשיו גם צרפת. מאוד צבעוני ועם טעמים חזקים ומרקמים מיוחדים.

מנה מומלצת: דאמפלינגס סיני עם עלי שום, ערמונים, חומץ שחור, ג'ינג'ר ושמן שומשום.

מחיר: 16-35 אירו

  1 place general sarrail 33 000 Bordeaux

 

Patisserie S

מאפיה יפנית צרפתית מגניבה, בבעלות זוג מעורב. סטומי השפית היפנית עבדה במסעדות מישלן שונות, עד שפגשה את סטנלי הקוריאני שעבד כאופה באותה מסעדה. הם הפכו לזוג ויצרו עולם קולינרי חדש.

מנה מומלצת: oyatsu, מאפה בריוש יפני.

מחיר: 5-20 אירו.

 8 Cours Alsace et Lorraine

PASTEL

ביסטרו צרפתי קלאסי הומה עם אוכל מקומי טיפוסי. בפסטל עושים עבורכם את הבחירה – התפריט מצומצם ומורכב מתשע מנות בלבד (שלוש ראשונות, שלוש עיקריות ושלושה קינוחים).

מנה מומלצת: מנות מתחלפות. אנחנו נהנו מכבש עם תפוחי אדמה ושום קונפי.

מחיר: מחיר למנה 8-21 אירו.

 2 Quai des Chartrons

 

Garopapilles

מסעדה עם כוכב מישלן, עם 20 מקומות ישיבה בלבד, ששוכנת בצניעות מאחורי חנות יין מצוינת. מגישים עונתי ורענן, ותפריט הפתעה – אפשר רק להחליט על מספר המנות שתקבלו (3-5) ולספר על מגבלות קולינאריות- והם כבר ירכיבו לכם מנות. מחזיקים מעל 250 בקבוקים שונים.

מנה מומלצת – אין לדעת :)

מחיר: תפריט טעימות – 60 אירו. ארוחת ערב 5 מנות – 90 אירו. לא כולל יין.

 62 Rue Abbé de l'Épée

עוד על המפית:

כל השפים: 
עינת אדמוני - ניו יורקשרית פקר ואיתמר סרולוביץ'  - לונדוןיוסי חדד - בוקרשטגל בן משה - ברליןגיל אלעד - בורדוראם הרץ - בלגרד | מני וקנין - ניו ג'רזיחיה מולכו - וינה

ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות: 
ניו יורקלונדוןבוקרשט | ברלין | בורדו | בלגרד ניו ג'רזיוינה