אנחנו על המפית
00:27:16
השף ברק יחזקאלי יוצא לסיבובי זלילה בערים הגדולות בעולם עם שף ישראלי שחי בעיר ומכיר לו את נקודות החן הקולינאריות הכי שוות. השניים יבקרו בחמישה מקומות שאסור לפספס. הפעם: ניו ג'רזי עם השף מני וקנין

צילום: קאתי מילר

איפה הכי כדאי לאכול בניו ג'רזי? ההמלצות של השף מני וקנין שהגיע לפני 15 שנים לארה"ב וכיום הוא הבעלים של המסעדות "מישמיש" ו"מרסל" בניו ג'רזי

צפו בפרק המלא | ליד המפית>>

Cafe Giotto

לוקה ולרין ורוברט פנוטסואה, הביאו את בשורת האוכל האיטלקי האותנטי לסצנה במונקלייר לפני 15 שנים. מאז סגרו את "אוסטריה ג'יאטו", שנקראה על שם הצייר המפורסם מפדובה. לפני כשנתיים פתחו את קפה ג'יאוטו. פסטות, פיצות, כריכים ומאפים – הכל תוצרת בית. אל תחמיצו את הלזניה המפורסמת שלהם.

מומלץ: מאפי וכריכי הבוקר.

מחירים: עד 13 דולר לארוחות הבוקר, עד 22.5 דולר למנות צהריים וערב.

 42 Church St

 

Binh Duong

השף והבעלים Vu Cao עלה בשנת 97' מויאטנם, עבד בכמה מסעדות ויאטנמיות ופתח את מסעדתו ב- 2004. היא נקראת על שם המחוז בו נולד,  צפונית להו צ'י מין. האוכל איכותי ואותנטי, מרק כזה קשה למצוא מחוץ לויאטנם.

מומלץ: מרק פו לכל סוגיו

מחירים: עד 15 דולר למנה

 61 Belleville Ave

Tacos la Gringa

מקום קטנטן וסודי שם אוכלים המקסיקנים שגרים באזור ומגיש אוכל רחוב זול וטעים אש. טאקוס, בוריטוס, קסדיות ועוד. אם מתחשק לכם אירוע- הם עושים קייטרינג.

מומלץ: קבאנה סנדוויץ' ופסטור טאקו

מחיר: עד 10 דולר

 334 Bloomfield Ave

Vanillamore

השפית והבעלים הצעירה ריסה מגיד בוייר מגיעה משושלת של קונדיטורים: לסבתא שלה היתה מאפייה בפולין ולהוריה היה עסק לשוקולד. ריסה למדה קונדיטוריה ועיצוב גראפי, עבדה כקונדיטורית בניו יורק וניו ג'רזי, עד שהחליטה לפתוח את המקום שלה שמתמחה, איך לא, במתוקים. הקירות של בית הקפה הם בעצם גלריית אמנות.

מומלץ: סלמי שוקולד, "משוגע לקרמל", וחלב ועוגיות. בנוסף יש גם טאפאסים שונים שהם לא קינוח.

מחיר: עד 12 דולר לקינוח, 24 דולר למגש טעימות לזוג.

 349 Bloomfield Ave

Jockey Hollow bar and kitchen

מסעדה בתוך אחוזה שנבנתה ב-1916 . הבעלים והמנהל, כריס קנון, היה מסעדן ניו יורקי מצליח שפרש מעסקיו והשקיע את כל מרצו והונו בשיפוץ האחוזה ובאיבזורה בהמון פרטי אומנות. המקום נפתח לסועדים ב-2014. המסעדה מורכבת מ-4 חללים: חדר אוכל: היו בעבר חדרי השינה של האחוזה. מרתף: שימש בעבר הכלא של העיירה וכיום משמש לאירועים. בימי שישי ושבת הוא הופך לאיזור בירות. הספרייה: כיום בר קוקטיילים סטייל שנות ה-20, עם תפריט קל שמתאים להם. הגלריה: בעבר היתה הגלריה של האחוזה וכיום אויסטר בר עם צדפות, יין ומנות קטנות. במרתף היינות יש 600 סוגי יין.

מומלץ: תפריט טעימות

מחיר (במסעדה): ראשונות עד 20 דולר, עד 45 דולר. תפריט טעימות 3 מנות וקינוח ב 84 דולר

 110 South St, Morristown

עוד על המפית:

כל השפים: 
עינת אדמוני - ניו יורקשרית פקר ואיתמר סרולוביץ'  - לונדוןיוסי חדד - בוקרשטגל בן משה - ברליןגיל אלעד - בורדוראם הרץ - בלגרד | מני וקנין - ניו ג'רזיחיה מולכו - וינה

ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות: 
ניו יורקלונדוןבוקרשט | ברלין | בורדו | בלגרד ניו ג'רזיוינה