אנחנו על המפית
00:25:39
השף ברק יחזקאלי יוצא לסיבובי זלילה בערים הגדולות בעולם עם שף ישראלי שחי בעיר ומכיר לו את נקודות החן הקולינאריות הכי שוות. השניים יבקרו בחמישה מקומות שאסור לפספס. הפעם: פריז עם השף יריב ברבי

איפה הכי כדאי כדאי לאכול בפריז? השף רועי ברבי,  שפועל בפריז כבר מגיל 22 וכיום מחזיק במסעדה הקטנה והמצליחה "Salatim", לקח את השף ברק יחזקאלי לחמש מסעדות מוצלחות ברחבי הבירה הצרפתית.

צפו בפרק המלא>>

בוקר: 
ECHO

בית קפה קטנטן ומצוין בשכונת הסנטייה המתחדשת, שמושפע ממטבח קליפורני בריא.

כתובת: Rue d'Aboukir 95

מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה

מקומי:
La Poule au Pot

מטבח מקומי צרפתי קלאסי, שמשק כנפי ההיסטוריה מביטים בו מכל זווית. לאחרונה החליף ידיים ועתה מנצח על המטבח השף המעוטר ז'אן פרנסואה פייז'.

כתובת: Rue Vauvilliers 9

מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה


אוכל רחוב:
The French Bastards

בולונז'רי שפתחו שלושה חברי ילדות צעירים וזוכה לתהודה בזכות הלחמים המיוחדים שלהם שמשלבים בין היתר קמח אגוזי לוז, קינואה ועוד. בנוסף מכינים במקום גם עוגיות, מאפים וסנדוויצים מעולים.

כתובת: Rue Oberkampf 61

מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה


פיין דיינינג:
La Condesa

השף הצעיר אינדרה קריליו עבד מגיל 12 במטבחים  ב-9 ארצות שונות, כולל אצל פול בוקוז ונומה, ואז החליט לפתוח את מסעדת השף הקטנטנה שלו (24 מקומות ישיבה). תפריט הטעימות (3/4/6 מנות) נקבע לפי העונה.

כתובת: Rue Rodier 17

מתוך אתר המסעדה

מתוקים:
Popelini

חנות קונספט מיוחדת במינה, שמוכרים בה סוג אחד של קינוחים בלבד: שו (CHOUX) - פחזניות קטנות שעשויות מבצק רבוך וממולאות במגוון של קרמים משובחים.    

כתובת: 35 Rue de Turenne

מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה


עוד על המפית:

כל השפים: 
יריב ברבי - פריז | סימונה אלחרר - בריסלמייקל רנטיסי - סידנידורון לורן - שנגחאישי דובלרו - ברצלונה | מייקל סולומונוב - פילדלפיהאלעד ואיתמר - ליסבון 

ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות: 
פריזבריסלסידנישנגחאיברצלונהפילדלפיהליסבון