אנחנו על המפית
00:25:37
השף ברק יחזקאלי יוצא לסיבובי זלילה בערים הגדולות בעולם עם שף ישראלי שחי בעיר ומכיר לו את נקודות החן הקולינאריות הכי שוות. השניים יבקרו בחמישה מקומות שאסור לפספס. הפעם: ברצלונה עם שי דובלרו

איפה הכי כדאי כדאי לאכול בברצלונה? השף שי דובלרו, שהגיע לספרד בעקבות האהבה ופתח עם זוגתו מסעדה ים-תיכונית בבית בן 130 שנה, לקח את השף ברק יחזקאלי לחמש מסעדות מוצלחות ברחבי הבירה הקטאלנית.

צפו בפרק המלא>>

בוקר:

Cerveceria Catalana

מקום תיירותי, אבל עדיין מאוד ספרדי, ולרוב תפגשו תור בכניסה. בבוקר מגישים בעיקר בוקודיוס - סנדוויצ'ים על פרוסות באגטים קטנים (חלילים), עם מיני טופ ומנות ספרדיות שהולמות בוקר.

כתובת: Carrer de Mallorca 236

מקומי:

Can Solé

המקום פתוח מ-1903 ומנוהל על ידי משפחה אחת כבר 4 דורות. מגישים שם פאייה נפלאה, שכבר ממש לא קל למצוא בברצלונה מוכת התיירות.

כתובת: Carrer de Sant Carles 4

מתוך אתר המסעדה

אוכל רחוב:

Pinotxo Bar

דוכן הטאפאס עטור השבחים ששוכן בשוק הבוקריה מתהדר ב-14 מקומות על הבר ונפתח בשעות המוקדמות של הבוקר. הבעלים חואניטו הקשיש הנמרץ הוא הרוח החיה במקום, והתפריט משתנה עונתית.

כתובת: Mercat de la Boqueria, Carrer la Rambla 89

פיין דיינינג:

Estimar

מקום קטנטן השוכן בסמטה נסתרת מהעין ברובע הגותי. השף הוא ראפה זאפרה, שעבד באל בולי, והקשר הוא בלתי אמצעי ואישי. מבנה המסעדה אינו מעונב אך המחיר יקר, ופירות הים והדגים הם מהטובים שתמצאו בברצלונה.

כתובת: Carrer de Sant Antoni dels Sombrerers 3

מתוקים:

Quatre.Coses

טאפאס בר שהקימו בני זוג - היא על התפריט והוא על הקינוחים. בגיל 21 הוא זכה בתואר הפייסטרי שף הטוב בספרד ומאז הוא זוכה בעקביות בכל פרס אפשרי. ב-2001 זכה בתואר הקינוח הטוב בעולם- עוגת שוקולד ב-8  טקסטורות (ספוג, כרמל, מוס, סורבט, רוטב, מי שוקולד, קצפת וקראנצ).

כתובת: Carrer del Consell de Cent, 329

מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה

עוד על המפית:

כל השפים:
יריב ברבי - פריז | סימונה אלחרר - בריסלמייקל רנטיסי - סידנידורון לורן - שנגחאישי דובלרו - ברצלונהמייקל סולומונוב - פילדלפיהאלעד ואיתמר - ליסבון

ליד המפית - המלצות השפים למסעדות הכי טובות: 
פריז | בריסלסידנישנגחאיברצלונהפילדלפיהליסבון

}